стартира днес покана за представяне на предложения за проекти на

...
 стартира днес покана за представяне на предложения за проекти на
Коментари Харесай

Покана за представяне на предложения за иновативни проекти в градовете на стойност 50 млн. евро

 стартира през днешния ден покана за показване на оферти за планове на стойност 50 милиона евро в поддръжка на градските нововъведения и на потенциала на градовете за стабилно градско развиване.

Тази покана осъществя на процедура главните полезности на инициативата  (НЕБ): хармония, резистентност и приобщаване. Това ще разреши демонстрационните планове от второ потомство в региона на НЕБ да бъдат изпълнени след първите шест плана, финансирани по линия на програма . Европейската самодейност за градовете е част от  (ЕФРР).

Чрез тази покана се търсят планове, които провокират промяна в градовете и разполагат с капацитет да генерират вложения и да въодушевяват други планове в региона на политиката на доближаване в сходство с правилата на НЕБ. Проекти би трябвало да бъдат свързани със следните четири тематики:
създаване и реновиране според правилата на кръговостта и въглеродната неутралностопазване и трансформиране на културното наследствоадаптиране и трансформиране на постройките за намиране на решения за жилища на налични ценивъзстановяване на градски пространства
 ще финансира 80 % от разноските за определените планове. Всеки план може да получи до 5 милиона евро. С част от тези средства ще бъде подкрепят прехвърлянето на тези новаторски решения към други градове в Европа, с цел да се реализира още по-голямо влияние, изключително в градовете и районите, които най-вече се нуждаят от поддръжка при смяната към екологосъобразно бъдеще. В дълготраен проект подпомаганите градски управляващи ще основат партньорства за трансфер с три други града, които желаят да възпроизвеждат цели планове или елементи от тях.

Поканата е отворена за регистрация доникъде на януари 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР